Wethouder Heere leest voor in bieb Vaassen

Gepubliceerd op: 8 februari 2024 15:00

Tijdens de Nationale Voorleesdagen draait alles om … voorlezen! Wethouder Heere was in de bibliotheek in Vaassen om voor te lezen aan peuters. Zowel wethouder Heere als de kinderen genoten zichtbaar van het voorleesmoment, dat werd afgesloten met een speciaal voorleesfimpje.

Wethouder Heere las voor aan de kleuters van Krugerstee. De kinderen genoten van het boeiende verhaal dat werd voorgelezen uit het prentenboek van het jaar ‘Help! Een verrassing!‘ van Mirjam Bos.

De Nationale Voorleesdagen werden niet alleen in Vaassen gevierd. Bij de Bibliotheek Noord-Veluwe werden maar liefst 75 voorleesbezoeken van en aan groepen peuters en kleuters gebracht. Daarmee werden ruim 1.000 kinderen bereikt. Tijdens het bezoek maakten de bibliotheekmedewerkers er een feestje van voor alle peuters en kleuters die in de bibliotheek op bezoek kwamen.

De Nationale Voorleesdagen, een initiatief van Stichting Lezen, benadrukt het belang van voorlezen aan jonge kinderen. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling. Peuters en kleuters komen bij het voorlezen in aanraking met nieuwe woorden waardoor hun woordenschat groter wordt. Daarnaast is voorlezen ook gewoon heel erg gezellig. Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest of overdag samen met je kind een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt.