Wethouder van Ommen leest voor

Gepubliceerd op: 8 februari 2024 13:45

Tijdens de Nationale Voorleesdagen draait alles om … voorlezen! Wethouder van Ommen las op uitnodiging van de bibliotheek in Heerde voor aan de kleuters van de Lichtbron . Zowel wethouder van Ommen als de kinderen genoten zichtbaar van het voorleesmoment.

Wethouder van Ommen las voor uit het prentenboek van het jaar ‘Help! Een verrassing!‘ van Mirjam Bos. De kleuters genoten van het boeiende verhaal.

De Nationale Voorleesdagen werden niet alleen in Heerde gevierd. Bij de Bibliotheek Noord-Veluwe werden maar liefst 75 voorleesbezoeken van en aan groepen peuters en kleuters gebracht. Daarmee werden ruim 1.000 kinderen bereikt. Tijdens het bezoek maakten de bibliotheekmedewerkers er een feestje van voor alle peuters en kleuters die in de bibliotheek op bezoek kwamen.

De Nationale Voorleesdagen, een initiatief van Stichting Lezen, benadrukt het belang van voorlezen aan jonge kinderen. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling. Peuters en kleuters komen bij het voorlezen in aanraking met nieuwe woorden waardoor hun woordenschat groter wordt. Daarnaast is voorlezen ook gewoon heel erg gezellig. Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest of overdag samen met je kind een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt.