Voorlezer VoorleesExpress

De VoorleesExpress introduceert het voorleesritueel in gezinnen. Als voorlezer kom je twintig weken lang, een keer per week, een uurtje bij een gezin thuis om voor te lezen aan kinderen (2-8 jaar).

Je betrekt de ouders en geeft hen de handvatten om zelf voor te lezen en (bibliotheek) boeken in huis te halen. Het voorleesseizoen start twee keer per jaar (in september en in januari) en duurt twintig weken. Het project blijkt een goede manier om het leesplezier te vergroten, de taalomgeving te verrijken en de taalontwikkeling van kinderen te stimuleren.

Als voorlezer word je gekoppeld aan een gezin met kinderen tussen de 2 en 8 jaar. Twintig keer kom je wekelijks bij het gezin thuis, op een vaste avond en een vaste tijd. Je word begeleid door een coördinator. Daarnaast krijg je een training (interactief) voorlezen en het uitzoeken van goede materialen. Gedurende het seizoen zijn er drie bijeenkomsten met andere voorlezers en de coördinator.

Je hebt affiniteit met kinderen, bent enthousiast over (voor)lezen en boeken en kunt dit overbrengen, je bent per week een uur op een vaste tijd beschikbaar, spreekt vloeiend Nederlands, hebt een open, nieuwsgierige houding en je woont in de gemeente Elburg, Oldebroek, Heerde of Hattem.

Je wordt begeleid door de coördinator, volgt een training in interactief voorlezen en boekkeuze en je woont de drie voorlezersbijeenkomsten bij.

Zie ook www.voorleesexpress.nl Voor meer informatie jdtoom@bibliotheeknoordveluwe.nl