Voorlezer VoorleesExpress

Bij de VoorleesExpress kom je als vrijwilliger thuis bij gezinnen om samen met ouders voor te lezen en taalspelletjes te doen. Het traject duurt 20 sessies en is gericht op kinderen van 2,5 tot 8 jaar.

Het doel is om samen met ouders de taalomgeving te verrijken, zodat kinderen thuis meer gestimuleerd worden in de taalontwikkeling.
Je geeft een kind in jouw omgeving meer taalplezier, meer zelfvertrouwen en betere taalvaardigheden. Samen met ouder en kind ontdek je welke vormen van taal bij ze passen en hoe leuk taal kan zijn!

Van een vrijwilliger verwachten wij, naast enthousiasme over taal, goede sociale vaardigheden en een open houding naar andere culturen en gebruiken. Je bent op een vaste tijd één uur per week beschikbaar en woont in de gemeente Elburg, Hattem, Heerde of Oldebroek. Het tijdstip van voorlezen bepaal je in overleg met het gezin.

Voordat je kunt beginnen zijn een intakemoment en een Verklaring Omtrent het Gedrag nodig. Daarnaast volg je een training Interactief Voorlezen met daarbij tips voor het uitzoeken van geschikte materialen. Deze training wordt gegeven op het moment dat er voldoende aanmeldingen zijn.

Tijdens het voorleestraject word je begeleid door een coördinator. Je maakt gebruik van de app Mijn VoorleesExpress voor tips en informatie en om de voortgang van et voorleestraject vast te leggen. Hiervoor is het bezit en gebruik van een smartphone of tablet noodzakelijk.

Gedurende het jaar zijn er twee bijeenkomsten met andere voorlezers en coördinatoren. Hierbij krijg je nuttige informatie van de projectleiding en is er tijd voor het uitwisselen van ervaringen met andere voorlezers.

Zie ook voorleesexpress.nl. Voor meer informatie ggaljee@bibliotheeknoordveluwe.nl.

Aanmelden