De bibliotheek ’t Harde gaat verhuizen!

Van 24 juni t/m 9 juli is de bibliotheek 't Harde gesloten i.v.m. een verhuizing.

Voorlezer VoorleesExpress

De VoorleesExpress introduceert het voorleesritueel in gezinnen. Als voorlezer kom je twintig weken lang, een keer per week, een uurtje bij een gezin thuis om voor te lezen aan kinderen (2-8 jaar).

Je betrekt de ouders en geeft hen de handvatten om zelf voor te lezen en (bibliotheek) boeken in huis te halen. Het voorleestraject start in de periode september tot en met mei en duurt twintig weken. Tijdens de (school)vakanties hoeft er niet voorgelezen te worden. Deze sessies worden op een later moment ingehaald zodat het totaal op twintig weken komt. Het project blijkt een goede manier om het leesplezier te vergroten, de taalomgeving te verrijken en de taalontwikkeling van kinderen te stimuleren.

Als voorlezer word je gekoppeld aan een gezin met kinderen tussen de 2 en 8 jaar. Twintig keer kom je wekelijks bij het gezin thuis, op een vaste avond en een vaste tijd. Je word begeleid door een coördinator. 

Daarnaast krijg je een training (interactief) voorlezen met daarbij tips voor het uitzoeken van geschikte materialen. Deze training wordt gegeven op het moment dat er voldoende deelnemers zijn.

Gedurende het jaar zijn er twee bijeenkomsten met andere voorlezers en coördinatoren. Hierbij krijg je nuttige informatie van de projectleiding en is er tijd voor het uitwisselen van ervaringen met andere voorlezers.

Je hebt affiniteit met kinderen, bent enthousiast over (voor)lezen en boeken en kunt dit overbrengen, je bent per week een uur op een vaste tijd beschikbaar, spreekt vloeiend Nederlands, hebt een open, nieuwsgierige houding en je woont in de gemeente Elburg, Oldebroek, Heerde of Hattem.

Tijdens het traject maak je gebruik van de app Mijn VoorleesExpress voor tips en informatie en om de voortgang van het voorleestraject vast te leggen. Hiervoor is het bezit en gebruik van een smartphone of tablet noodzakelijk.

Je wordt begeleid door de coördinator, volgt een training in interactief voorlezen en boekkeuze en je woont de twee voorlezersbijeenkomsten bij.

Zie ook www.voorleesexpress.nl Voor meer informatie ggaljee@bibliotheeknoordveluwe.nl

Aanmelden