Aangepaste openingstijden

Tijdens de schoolvakanties hebben een aantal vestigingen aangepaste openingstijden en zijn er een aantal miniservicepunten gesloten.
Kijk op deze pagina voor alle informatie.

Instellingsabonnement

Instellingsabonnement

 • € 77,00*
 • Uitleentermijn 6 weken
 • 50 materialen Basisscholen alleen jeugdmaterialen; overige instellingen jeugd en volwassen materialen


*Deze prijs geldt voor betalen per automatische incasso.
Overige betalingen worden verhoogd met € 2 omdat deze manieren van betalen extra administratieve kosten met zich meebrengen. Betalen via automatische incasso? Je regelt de automatisch incasso eenvoudig bij de klantenservice, of regel het online.

Overige tarieven

 • Duplicaatpas : € 4,00
 • Aanvragen buiten Gelderse openbare bibliotheken: € 7,50
 • Kopie/print zwart/wit : A4 € 0,10; A3 € 0,20
 • Kopie/print kleur: A4 € 0,50; A3 € 1,00


Alle abonnementen zijn boete- en leengeldvrij. Je kunt met je pas in alle 13 vestigingen lenen. Zie ook de algemene voorwaarden.

Educatief aanbod

Basisscholen, peuterspeelzalen en centra voor kinderdagopvang ontvangen jaarlijks een Educatief aanbod van De Bibliotheek Noord-Veluwe. Kijk hieronder voor het complete aanbod.

Educatief aanbod

Geleende materialen

Bij de Bibliotheek Noord-Veluwe mag u de geleende materialen zes weken in huis houden.Wij helpen u graag om de inleverdatum in de gaten te houden:

 • Bij het lenen van de materialen kunt u een bon printen waarop de inleverdatum staat.
 • Op onze site kunt u via Inlog kijken wanneer u de geleende materialen weer terug moet brengen.
 • U kunt aangeven dat u per mail een inleverattendering wilt ontvangen vlak voor de uitleentermijn afloopt.
 • Via de app De bibliotheek kunt u een push bericht ontvangen vlak voor de uitleentermijn afloopt.

U blijft als lener altijd zelf verantwoordelijk voor het tijdig inleveren van uw boeken/dvd, ook als één van genoemde hulpmiddelen niet of niet goed functioneert.

Legitimatie

Bij inschrijven voor het lidmaatschap in de vestiging of bij het afhalen van uw pas bij online inschrijven dient u zich te legitimeren. 

Alle abonnementen zijn boete- en leengeldvrij. U kunt met uw pas in alle 13 vestigingen lenen. Zie ook de algemene voorwaarden.

Abonnement opzeggen

Het lidmaatschap van de Bibliotheek kunt u elke 1e van de maand beëindigen. Opzeggen doet u minimaal 1 maand voor de gewenste einddatum.

In het eerste jaar van uw lidmaatschap wordt geen restitutie verleend. In elk volgend jaar krijgt u voor het aantal volledige maanden dat vooruitbetaald is restitutie. Opzeggen kan telefonisch, schriftelijk, via e-mail of aan de balie.

Het lidmaatschap wordt definitief stopgezet als op de dag van gewenste einddatum alle materialen zijn ingeleverd en er geen financiële verplichtingen meer zijn. Zonder opzegging wordt het abonnement na het eerste jaar automatisch voor onbepaalde tijd verlengd.