Resultaat 11 - 20 (van 24)

• Uitbreiding AfhaalBieb Bekijk details

11 februari 2021

De AfhaalBieb van de Bibliotheek Noord-Veluwe is een groot succes. Magda Dekker, teamleider van het team Ontmoeting & Verblijf van de Bibliotheek vertelt trots over de AfhaalBieb. “In januari zijn er bijna 1.250 verrassingstasjes gemaakt! Daarom is er vanaf deze week een derde AfhaalBieb moment in Elburg, Epe, Hattem, Heerde, Oldebroek en Wezep toegevoegd. In ’t Harde, Wapenveld en Doornspijk zijn er wekelijks twee AfhaalBieb momenten en in Hoge Enk kan een maal per week een verrassingstasje worden...

Bekijk details van Uitbreiding AfhaalBieb

• Vijftienhonderd kids maken kennis met Coco Bekijk details

5 februari 2021

Geen blije groepen peuters in de vestigingen van de bibliotheek, geen bibliotheekmedewerkers op bezoek bij de diverse kinderopvanglocaties. De Nationale Voorleesdagen – dit jaar van 20 tot en met 30 januari – zijn door de maatregelen rond corona compleet anders verlopen dan in voorgaande jaren. Maar het voorleesfeest werd er niet minder leuk om, want digitaal bleek er heel veel mogelijk.

Bekijk details van Vijftienhonderd kids maken kennis met Coco

• AfhaalBieb: lezen blijft mogelijk! Bekijk details

3 februari 2021

Door de verlenging van de coronamaatregelen moeten ook bibliotheken in ieder geval tot en met 26 mei sluiten. Maar je kunt blijven lezen! Op 13 mei (Hemelvaartsdag) en op 24 mei (2e Pinksterdag) is er geen AfhaalBieb.

Bekijk details van AfhaalBieb: lezen blijft mogelijk!

• Telefonisch spreekuur voor vragen over het OV met verruimde bereikbaarheidstijden! Bekijk details

29 januari 2021

Bent u 55+ en heeft u vragen over reizen met het OV? Maak dan gebruik van het telefonisch spreekuur. OV-ambassadeurs geven antwoord op uw vragen over het gebruik van het OV.

Bekijk details van Telefonisch spreekuur voor vragen over het OV met verruimde bereikbaarheidstijden!

• Joëlle (10) wint boekenchallenge Bekijk details

29 januari 2021

De 10-jarige Joëlle uit groep 6 van De Schaapskooi in Wezep is de winnaar van de wedstrijd ‘Elk boek heeft een beginzin’ van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Joëlle won hiermee een boekenbon met een waarde van twintig euro. En daarnaast krijgt haar eigen groep - zodra de school weer is begonnen – acht weken lang een kist met mooie boeken tot de beschikking.

Bekijk details van Joëlle (10) wint boekenchallenge

• Een leescafé aan de Dorpsstraat Bekijk details

26 januari 2021

Nieuwe bibliotheek in Vaassen op 1 maart open voor publiek.

Bekijk details van Een leescafé aan de Dorpsstraat

• Ook AfhaalBieb in Doornspijk en Hoge Enk Bekijk details

25 januari 2021

De AfhaalBieb van de Bibliotheek Noord-Veluwe is vanaf nu ook te gebruiken in Doornspijk en Hoge Enk.

Bekijk details van Ook AfhaalBieb in Doornspijk en Hoge Enk

• Boekstartkoffertje voor eerste Hattemse baby’s van 2021 Bekijk details

19 januari 2021

Vrijdag 15 januari en maandag 18 januari reikte wethouder Carla Broekhuis-Bonte het Boekstartkoffertje uit aan Jelle Mulder en Mevi Biersteker. Zij zijn de eerste Hattemse baby’s van 2021. Het Boekstartkoffertje is een cadeau van de gemeente Hattem en de Bibliotheek Noord-Veluwe aan de ouders van iedere Hattemse baby. Het koffertje bestaat uit twee voorleesboekjes en een lidmaatschap van de bibliotheek voor de baby.

Bekijk details van Boekstartkoffertje voor eerste Hattemse baby’s van 2021

• ‘Lezen vermindert stress en verlaagt de bloeddruk’ Bekijk details

15 januari 2021

,,Mensen blijf of ga lezen! Zo blijf je overeind in deze almaar durende lockdown.’’ Het komt directeur Hetty van de Weg van de Bibliotheek Noord-Veluwe uit de grond van het hart. Ze ziet overal om zich heen mensen depressief worden of juist een kort lontje krijgen. ,,Dat is toch al te erg. En het hoeft ook niet. Daar kunnen wij als bibliotheek bij helpen. Ook in deze tijd.’’

Bekijk details van ‘Lezen vermindert stress en verlaagt de bloeddruk’

• Verteltas voor peuters gaat van start Bekijk details

14 oktober 2020

De verteltas voor peuters is in de gemeente Oldebroek van start gegaan. Peuters die daar kinderopvang met voorschoolse educatie bezoeken krijgen bij toerbeurt de verteltas, met daarin een boek, spelletje en knuffel, mee naar huis.

Bekijk details van Verteltas voor peuters gaat van start