De bibliotheek ’t Harde gaat verhuizen!

Van 24 juni t/m 9 juli is de bibliotheek 't Harde gesloten i.v.m. een verhuizing.

nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 30)

 • Huis zonder Fundament onder grote belangstelling gepresenteerd in bibliotheek Vaassen Bekijk details

  9 mei 2023

  Het was afgeladen vol en er heerste een warme sfeer, op vrijdagavond 5 mei in de bibliotheek van Vaassen, toen Rita Steenwoerd haar tweede boek, Huis zonder Fundament, presenteerde. Op Bevrijdingsdag; voor velen een feestdag, maar voor Peter, hoofdpersoon van Huis zonder Fundament, was het de dag waarop de veroordeling begon.

 • Met een goed gevoel naar huis na lezing Positieve neuroplasticiteit Bekijk details

  2 mei 2023

  Bibliotheek Wezep organiseerde vorige week een workshop Positieve neuroplasticiteit, waarbij je leert om meer te kijken naar het positieve in je leven.

 • Boeken voor Speelgoedbank Elburg Bekijk details

  13 april 2023

  De boekencollectie van de stichting Speelgoedbank aan ’t Straatje in Elburg is flink uitgebreid. En dit keer niet met een tweedehands partij, maar met spiksplinternieuwe kinderboeken. Liefst vier kratten vol. De boeken zijn een donatie van de Bibliotheek Noord-Veluwe en werden persoonlijk gebracht door bibliotheek-directeur Hetty van de Weg: ,,Het is erg leuk om eens boeken weg te kunnen geven, in plaats van alleen uit te lenen.’’

 • Biebtip 478 Bekijk details

  11 april 2023

  60 creatieve recepten en slimme bewaartips om eten verspilling tegen te gaan. Gooi jij wel eens eten weg? Heb je in de koelkast of voorraadkast restjes over? In dit boek staan heerlijke recepten over wat je bijvoorbeeld met oud brood kunt doen of hoe je perfecte groentebouillon kan maken van schillen en afsnijdsels van groenten of steeltjes van kruiden.

 • Computercursisten ontvangen certificaat van wethouder Brouwer Bekijk details

  6 april 2023

  Wethouder Margriet Brouwer heeft woensdagochtend certificaten uitgereikt aan de deelnemers van de computercursus bij de bibliotheek in Hattem. Gemeente Hattem heeft deze cursus over basisfuncties van de computer en veilig internetgebruik aangeboden aan de deelnemers.

 • Taalvrijwilligers gezocht Bekijk details

  3 april 2023

  Vind je het leuk om met de Nederlandse taal bezig te zijn en om anderen te helpen met het beter leren spreken, lezen of schrijven? Of wil je mensen helpen om op digitaal terrein of op het gebied van rekenen vaardiger te worden? Meld je dan aan bij Taalpunt Elburg van de Bibliotheek Noord-Veluwe en word begeleider van één of meerdere personen.

 • Goede tips bij informatieavond 'Van baan veranderen, hoe doe je dat?' Bekijk details

  3 april 2023

  Evelien Hauptmeijer, zelfstandig loopbaanprofessional, verzorgde woensdag 29 maart een informatieavond over 'Van baan veranderen, hoe doe je dat?' De bijeenkomst werd georganiseerd door de bibliotheek in Heerde.

 • E-books en luisterboeken in 2022 Bekijk details

  31 maart 2023

  In deze infographic staan de belangrijkste cijfers over het gebruik van e-books en luisterboeken in 2022 voor de Bibliotheek Noord-Veluwe.

 • Taalvrijwilligers ontvangen certificaat van wethouder Vos Bekijk details

  30 maart 2023

  Wethouder Vos heeft onlangs bij de bibliotheek in Wezep certificaten uitgereikt aan 11 nieuwe taalvrijwilligers. De wethouder feliciteerde de cursisten met hun behaalde certificaat en benadrukte het belang van hun inzet voor het vergroten van de zelfredzaamheid en zelfstandigheid van mensen die beter willen leren spreken, lezen of schrijven.

 • Shortlist Hebban Thrillerprijs 2023 Bekijk details

  27 maart 2023

  Op 1 februari werd de longlist van de Hebban Thrillerprijs bekendgemaakt, waarna een ruim honderdkoppige lezersjury aan de slag ging. Zij lazen en beoordeelden de vijftien boeken op deze lijst en kwamen samen tot een shortlist, die nu gelezen zal worden door een professionele vakjury. Welk boek op de shortlist zal winnen?

Paginanavigatie