Resultaat 11 - 20 (van 22)

• Biebtip 469 Bekijk details

21 december 2022

Ook dat nog, is zoals de ondertitel aangeeft een vrolijke dagboekroman over drie generaties vrouwen. Het beschrijft een jaar van de levens van deze vrouwen en hoe hun leven in één jaar verandert. Het speelt zich dan ook nog eens af tijdens de corona periode, die ook op hun levens de nodige invloed heeft.

• Schrijfwedstrijd maakt onverwachte verhalen los Bekijk details

16 december 2022

Aangenaam verrast was ze, toen Hetty van de Weg een aantal inzendingen onder ogen kreeg voor een schrijfwedstrijd die was uitgeschreven door het Bibliotheekblad. Het thema luidde ‘Wat betekent de bibliotheek voor u?’ Vooral de inzendingen van twee leden uit Emst en Heerde raakten de directeur van de Bibliotheek Noord-Veluwe. ,,Als bibliotheek willen wij graag in brede zin van betekenis zijn voor de samenleving. En als je dan zulke verhalen krijgt, dan weet je dat je op de goede weg bent.’’

• Computercursisten ontvangen certificaat van wethouder Brouwer Bekijk details

15 december 2022

Wethouder Margriet Brouwer heeft woensdagochtend certificaten uitgereikt aan de computercursisten bij de bibliotheek in Hattem. Gemeente Hattem heeft het mogelijk gemaakt dat de cursisten bij de bibliotheek deze cursus gevolgd hebben.

• Biebtip 468 Bekijk details

6 december 2022

Afgelopen vrijdag was ik in de bibliotheek in Wapenveld de nieuw binnengekomen boeken aan het uitpakken en viel mijn oog op een prentenboek met de titel: Word nooit groot. Het had gelijk mijn interesse want…hoezo…??? Kinderen willen toch altijd groot worden…

• Interessante historische lezing bij bibliotheek Vaassen Bekijk details

14 november 2022

Donderdagavond 10 november hield Rob Krabben bij de bibliotheek in Vaassen een historische lezing. De lezing ging over zijn boek “Oh ja! Het alfabet van onze jeugd”. De lezing werd georganiseerd door de Bibliotheek Noord-Veluwe in samenwerking met Museum Vaassen Historisch.

• Dichter van de Noord Veluwe Bekijk details

7 november 2022

Cultuurplein zal in samenwerking met de Bibliotheek Noord Veluwe op 2 februari 2023 de dichters van de Noord Veluwe uitroepen. ‘De laatste week van januari is de landelijke week van de poëzie en direct aansluitend vragen we aandacht voor de regionale dichtkunst’ vertellen Marieke Kanis van de bibliotheek en Jan Bertil Pool van Cultuurplein. Amateurs en professionals kunnen in twee verschillende leeftijdscategorieën deelnemen.

• Taalvrijwilligers gezocht Bekijk details

4 november 2022

Vind je het leuk om met de Nederlandse taal bezig te zijn en anderen te helpen met het beter leren spreken, lezen of schrijven ervan? Meld je dan aan bij Taalpunt Epe/Vaassen of Taalpunt Heerde van de Bibliotheek Noord-Veluwe en wordt taalvrijwilliger van één of meer volwassenen.

• Uitleenpunt Emst vanaf 28 november gesloten Bekijk details

3 november 2022

Uitleenpunt Emst, onderdeel van de Bibliotheek Noord-Veluwe, is op maandag 28 november voor het laatst geopend. Reden voor de sluiting is het geringe aantal leden.

• Uitleenpunt Bibliotheek naar MFC Hart van Oosterwolde Bekijk details

28 oktober 2022

Vanaf maandag 31 oktober is het uitleenpunt van Bibliotheek Noord-Veluwe in Oosterwolde geopend in MFC Hart van Oosterwolde. Op deze nieuwe locatie is de bibliotheek makkelijker bereikbaar voor volwassenen en jongeren.

• E-books ook zonder laptop op je e-reader Bekijk details

8 juni 2022

Vanaf nu helpt de bibliotheek leners met een e-reader maar zonder laptop bij het lenen van de e-books van de bibliotheek. Kom voor hulp naar het bibliotheekspreekuur, daar zetten we de e-books die jij wilt lenen op onze laptop en vanaf daar op jouw e-reader. Deze nieuwe service is ook geschikt voor leners die opzien tegen alle benodigde handelingen bij het lenen van e-books.

Paginanavigatie