Resultaat 11 - 18 (van 18)

• Boek Oorlogswinter gratis voor leerlingen groep 8 in Hattem en Oldebroek

19 februari 2020

Kinderen uit de gemeenten Hattem en Oldebroek die in groep 8 zitten kunnen gratis het boek Oorlogswinter ophalen bij de Bibliotheek in Hattem, Oldebroek of Wezep.

Bekijk details van Boek Oorlogswinter gratis voor leerlingen groep 8 in Hattem en Oldebroek

• Humor en openheid bij lezing 'Geheugen en vergeten'

14 februari 2020

Bij de vestiging in Wezep was donderdagavond de lezing Geheugen en vergeten. Moniek Beltman, van de Hersenstichting, vertelde over de werking van de hersenen en het geheugen.

Bekijk details van Humor en openheid bij lezing 'Geheugen en vergeten'

• Nieuwe openingstijden uitleenpunt Hattemerbroek

11 februari 2020

De openingstijden van het uitleenpunt van de Bibliotheek Noord-Veluwe in Hattemerbroek worden per 24 februari 2020 aangepast.

Bekijk details van Nieuwe openingstijden uitleenpunt Hattemerbroek

• Tablettraining Bibliotheek leuk en leerzaam

10 februari 2020

Bij de bibliotheek is een tablettraining te volgen. De deelnemers, die 5 weken lang een dagdeel per week de training bezoeken, zijn enthousiast. Bij het overhandigen van de certificaten aan vijf deelnemers in de Bibliotheek in Elburg laten ze merken blij te zijn dat ze de training gevolgd hebben.

Bekijk details van Tablettraining Bibliotheek leuk en leerzaam

• Bibliotheken presenteren Leskist Vrijheid

4 februari 2020

In 2020 viert Nederland 75 jaar bevrijding. Tegelijkertijd zijn oorlog, vluchten en onderdrukking helaas nog steeds actuele thema`s. Om leerlingen van groep 7 en 8 een besef te geven van vrijheid, oorlog, democratie en vluchten is de leskist Vrijheid ontwikkeld door Bibliotheek Nijkerk, Bibliotheek Brummen-Voorst, Bibliotheek Noord-Veluwe en Rijnbrink. In de leskist Vrijheid is zowel aandacht voor de thema’s vrijheid, vluchten en verleden als voor begrijpend lezen en het maken van leeskilometers....

Bekijk details van Bibliotheken presenteren Leskist Vrijheid

• Taalvrijwilligers gezocht in Epe, Hattem en Heerde

31 januari 2020

De Taalpunten in de gemeenten Epe, Hattem en Heerde zoeken nieuwe taalvrijwilligers. Taalvrijwilligers bieden hulp aan mensen die beter willen leren lezen of schrijven.

Bekijk details van Taalvrijwilligers gezocht in Epe, Hattem en Heerde

• Ook gastouders betrokken bij Voorleesdagen

23 januari 2020

De Nationale Voorleesdagen zijn gestart. Ter gelegenheid daarvan heeft Hetty van de Weg, directeur van de Bibliotheek Noord-Veluwe, aan de gastouders van Het Schaapje en De Toffe Peer het prentenboek Moppereend cadeau gegeven.

Bekijk details van Ook gastouders betrokken bij Voorleesdagen

• Computerlessen bibliotheek: “De digitale wereld is de toekomst en ik wil niet achterblijven”

23 januari 2020

In de bibliotheek in Elburg hebben de deelnemers van de Klik & Tik computercursus hun certificaat ontvangen. Marieke Kanis, teamleider bij de Bibliotheek Noord-Veluwe, overhandigde de certificaten.

Bekijk details van Computerlessen bibliotheek: “De digitale wereld is de toekomst en ik wil niet achterblijven”