Resultaat 11 - 20 (van 98)

• Digitaal spreekuur bij Bibliotheek Noord-Veluwe

21 februari 2019

Bibliotheekleden die meer informatie willen over het digitale aanbod van de bibliotheek, dat bestaat uit e-books, LuisterBieb en de Iguana app voor het verlengen en reserveren van media, of die hulp nodig hebben bij het aanmaken van het e-book en LuisterBieb account, het downloaden van de app of het gebruik van de e-books of LuisterBieb kunnen terecht bij het Digitale spreekuur.

Bekijk details van Digitaal spreekuur bij Bibliotheek Noord-Veluwe

• Ruim 1.400 kinderen hebben kennisgemaakt met kater Harry en vlinder Vera

19 februari 2019

Succesvolle Nationale voorleesdagen bij de Bibliotheek Noord-Veluwe. Het prentenboek Een huis voor Harry stond centraal stond bij de Nationale Voorleesdagen 2019, van 23 januari t/m 2 februari. In die tijd hebben meer dan 1.400 kinderen via de Bibliotheek Noord-Veluwe kennis gemaakt met kater Harry.

Bekijk details van Ruim 1.400 kinderen hebben kennisgemaakt met kater Harry en vlinder Vera

• Gezocht: taalvrijwilligers voor Taalpunt Epe/Vaassen en Heerde/Wapenveld

19 februari 2019

De Taalpunten in Epe/Vaassen en Heerde/Wapenveld zoeken taalvrijwilligers die zich willen inzetten voor mensen die beter willen leren lezen, schrijven en spreken. Landelijke cijfers geven aan dat 2,5 miljoen volwassenen (16 jaar en ouder) de Nederlandse taal niet goed beheersen. Ook in de gemeenten Epe en Heerde is het niet goed spreken van de Nederlandse taal vaak een probleem in dagelijkse leven van deze mensen. Van boodschappen doen, tot aan helpen met huiswerk of het betalen van rekeningen.

Bekijk details van Gezocht: taalvrijwilligers voor Taalpunt Epe/Vaassen en Heerde/Wapenveld

• Bewustwording het thema bij lezing Digitale erfenis

13 februari 2019

Sander van der Meer wist dinsdagavond in de bibliotheek in Epe het publiek te boeien met zijn interessante lezing over de digitale erfenis die iedere internet of een mobiele telefoon gebruiker heeft.

Bekijk details van Bewustwording het thema bij lezing Digitale erfenis

• Taalvrijwilligers ontvangen certificaat van wethouder Broekhuis

8 februari 2019

Wethouder Broekhuis heeft in de bibliotheek in Hattem certificaten uitgereikt aan de nieuwe vrijwilligers van het Taalpunt. De nieuwe vrijwilligers hebben de taal- en/of rekentraining gevolgd bij het Taalpunt. De taalvrijwilligers komen uit de gemeenten Heerde en Hattem, de taalpunten hebben de training gezamenlijk gegeven.

Bekijk details van Taalvrijwilligers ontvangen certificaat van wethouder Broekhuis

• Zes nieuwe multitouchtafels bij de Bibliotheek: spelen en leren tegelijk

28 januari 2019

Op een multitouchtafel, een soort reuze tablet in een tafel, kunnen zowel volwassenen als kinderen taalspellen, puzzels en bijvoorbeeld educatieve spellen spelen, samen of alleen. Vanwege deze brede inzetbaarheid heeft de Bibliotheek Noord-Veluwe zes nieuwe multitouchtafels aangeschaft.

Bekijk details van Zes nieuwe multitouchtafels bij de Bibliotheek: spelen en leren tegelijk

• Wethouder overhandigt Boekstartkoffertje aan eerste Hattemse baby van 2019

22 januari 2019

Maandag 21 januari heeft wethouder Carla Broekhuis-Bonte het Boekstartkoffertje overhandigd aan de familie Broere. Dochter Laurèn Broere is de eerste baby die in 2019 in Hattem geboren werd. Het Boekstartkoffertje is een cadeau van de gemeente Hattem en de Bibliotheek Noord-Veluwe aan de ouders van iedere Hattemse baby. Het koffertje bestaat uit twee voorleesboekjes en een lidmaatschap van de bibliotheek voor de baby.

Bekijk details van Wethouder overhandigt Boekstartkoffertje aan eerste Hattemse baby van 2019

• Gezocht: taalvrijwilligers voor Taalpunt Epe/Vaassen

16 januari 2019

Taalpunt Epe/Vaassen zoekt taalvrijwilligers die zich willen inzetten voor mensen die beter willen leren lezen, schrijven en spreken. Landelijke cijfers geven aan dat 2,5 miljoen volwassenen (16 jaar en ouder) de Nederlandse taal niet goed beheersen. Ook in de gemeente Epe is het niet goed spreken van de Nederlandse taal vaak een probleem in dagelijkse leven van deze mensen. Van boodschappen doen, tot aan helpen met huiswerk of het betalen van rekeningen.

Bekijk details van Gezocht: taalvrijwilligers voor Taalpunt Epe/Vaassen

• Bibliotheek en Kinderopvang Partou werken samen aan leesbevordering

20 december 2018

Hetty van de Weg, directeur van De Bibliotheek Noord-Veluwe en Marian Balster, vestigingsmanager van Kinderopvang Partou Hattem, hebben een handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst voor Boekstart in de Kinderopvang

Bekijk details van Bibliotheek en Kinderopvang Partou werken samen aan leesbevordering

• Geen luisterboeken meer, maar Luisterbieb blijft!

18 december 2018

Met ingang van het nieuwe jaar kunnen er in onze vestigingen geen luisterboeken meer geleend worden. Uitleencijfers van de afgelopen jaren tonen aan dat voor de luisterboeken steeds minder belangstelling is.

Bekijk details van Geen luisterboeken meer, maar Luisterbieb blijft!