De bibliotheek ’t Harde gaat verhuizen!

Van 24 juni t/m 9 juli is de bibliotheek 't Harde gesloten i.v.m. een verhuizing.

nieuws

Resultaat 21 - 30 (van 30)

 • Succesvolle lezing René Appel: informatief, amusant en interactief Bekijk details

  20 maart 2023

  René Appel was 16 maart te gast bij de bibliotheek in Epe. De bekende Nederlandse taalwetenschapper en schrijver van misdaadromans hield een lezing waarbij zijn boek Taalstukken centraal stond. De uitverkochte lezing was een groot succes.

 • Leerkrachten gecertificeerd als leescoördinator Bekijk details

  13 maart 2023

  Acht leerkrachten van scholen in het werkgebied van Bibliotheek Noord-Veluwe zijn sinds deze week als gecertificeerde leescoördinatoren actief bezig met leesbevordering op hun school. In Oldebroek ontvingen zij het certificaat leescoördinator uit handen van cursusleider Karin Wolf, specialist Educatie bij Bibliotheek Noord-Veluwe.

 • 'Bieb is deel van mijn leven geworden’ Bekijk details

  2 maart 2023

  Jannie Smit is 50 jaar vrijwilliger bij uitleenpost Hoge Enk

 • Enthousiasme voor Bibliotheek op School in Heerde Bekijk details

  27 februari 2023

  Gemeente, onderwijs en bibliotheek zijn enthousiast over de Bibliotheek op School in Heerde. Dat bleek afgelopen donderdag bij een ontmoeting tussen wethouder William van Ommen, basisschooldirecteur Marijke Doetjes van het Kristal en educatiespecialist Karin Wolf van Bibliotheek Noord-Veluwe.

 • Herkenningspunten bij lezing Rust binnen je hoogsensitieve gezin Bekijk details

  8 februari 2023

  Dinsdagavond hield Lisette Lagendijk van Enjoy HSP bij de bibliotheek in Vaassen een lezing over hoogsensitiviteit. De lezing was gericht op ouders van hoogsensitieve kinderen.

 • Thomas Pannekoek is verkozen tot ‘Dichter van de Noord Veluwe’ Bekijk details

  8 februari 2023

  De jury was unaniem. Er kon dit jaar maar één iemand uitgeroepen worden tot ‘Dichter van de Noord Veluwe’. En dat was Thomas Pannekoek uit Zuuk. De winnaar werd afgelopen donderdagavond in het KEKhuis aan het Beekpark in Epe gehuldigd en met lovende woorden toegedicht. Ergens in het juryrapport stond te lezen: ‘Thomas laat onze overspannen wereld achter zich als hij de Veluwse bossen induikt. Zijn beeldende vorm van schrijven, roept bij de lezer onmiskenbaar de nodige emotie op’.

 • Adviezen en inspiratie bij lezing Romke van de Kaa Bekijk details

  30 januari 2023

  Romke van de Kaa gaf bij zijn lezing goed bruikbare adviezen aan de vele toehoorders. Bij de bibliotheek in Elburg sprak Romke van de Kaa afgelopen zaterdagmiddag op humoristische wijze over wat tuinieren allemaal inhoudt.

 • 9 maart: debat Provinciale Staten Verkiezingen Bekijk details

  17 januari 2023

  Woensdag 15 maart 2023 zijn de Provinciale Staten Verkiezingen. In aanloop naar deze verkiezingen organiseren Rijnbrink, Rozet en de Samenwerkende Bibliotheken Gelderland op donderdag 9 maart een lijsttrekkersdebat, samen met Omroep Gelderland, RTV Connect en andere lokale omroepen. Jij kunt hier een bijdrage aan leveren.

 • 3D winteractiviteit bij de bibliotheek Bekijk details

  5 januari 2023

  Kinderopvang Kleine Ark en de bibliotheek in Wapenveld organiseerden 2 januari een 3D winteractiviteit voor de kinderen van de Kleine Ark. De kinderen gingen knutselen met een 3D pen.

 • E-books ook zonder laptop op je e-reader Bekijk details

  8 juni 2022

  Vanaf nu helpt de bibliotheek leners met een e-reader maar zonder laptop bij het lenen van de e-books van de bibliotheek. Kom voor hulp naar het bibliotheekspreekuur, daar zetten we de e-books die jij wilt lenen op onze laptop en vanaf daar op jouw e-reader. Deze nieuwe service is ook geschikt voor leners die opzien tegen alle benodigde handelingen bij het lenen van e-books.

Paginanavigatie