Resultaat 21 - 30 (van 157)

• Ruim duizend leerlingen uit groep 3 bezoeken bibliotheek

26 november 2019

Meer dan duizend leerlingen uit groep 3 bezoeken in november een van de vestigingen van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Juffen en meesters van ruim 40 basisscholen komen met hun leerlingen, die net leren lezen, langs voor een groepsbezoek.

Bekijk details van Ruim duizend leerlingen uit groep 3 bezoeken bibliotheek

• Bibliotheek zoekt enthousiaste voorlezers

22 november 2019

Bibliotheek Noord-Veluwe is voor de VoorleesExpress in Hattem en Heerde op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om gedurende twintig weken één uur per week voor te lezen bij gezinnen thuis. Voor het nieuwe seizoen van de VoorleesExpress, dat start in januari, worden nog enthousiaste voorlezers gezocht.

Bekijk details van Bibliotheek zoekt enthousiaste voorlezers

• Aangrijpend verhaal van Clairy Polak over Alzheimer

22 november 2019

Woensdagavond hield Clairy Polak bij de Bibliotheek Noord-Veluwe in Elburg een lezing over haar boek Voorbij, voorbij. Clairy Polak, journaliste en radio- en televisiepresentator, werd geïnterviewd door Paul Sebes, literair agent en auteur.

Bekijk details van Aangrijpend verhaal van Clairy Polak over Alzheimer

• Digitale bronnen ontdekken bij de bibliotheek

21 november 2019

De bibliotheek biedt toegang tot digitale bronnen op het gebied van o.a. schrijvers, taal, consumententests en studie. Al deze databanken zijn te raadplegen in de bibliotheek, maar bibliotheekleden kunnen de meeste digitale bronnen ook thuis gebruiken. Voor informatie en uitleg over de digitale bronnen, maar ook over de apps en e-books van de bibliotheek en de LuisterBieb is er maandelijks een Digitaal spreekuur.

Bekijk details van Digitale bronnen ontdekken bij de bibliotheek

• Veel tips en informatie bij workshop 'Veilig internet' bij bibliotheek Vaassen

19 november 2019

Maandagavond was er een interessante workshop Veilig het internet op bij de Bibliotheek Noord-Veluwe in Vaassen. Docent Jacob Wubs heeft veel kennis van zaken en vertelt gedreven over zijn ervaringen.

Bekijk details van Veel tips en informatie bij workshop 'Veilig internet' bij bibliotheek Vaassen

• Gedreven Terlouw: we kunnen het energie probleem oplossen

14 november 2019

Woensdagmiddag 13 november gaf Jan Terlouw op uitnodiging van de Bibliotheek Noord-Veluwe in Heerde een lezing over duurzaamheid. Op gedreven wijze sprak Terlouw over energie gebruik.

Bekijk details van Gedreven Terlouw: we kunnen het energie probleem oplossen

• Veel belangstelling voor rasverteller de Jager

8 november 2019

"Jan wist als kind al over elk blaadje een verhaal te vertellen. Een rasverteller!", zegt een enthousiaste bezoekster in de Bibliotheek in Elburg. Donderdagavond hield Jan Martin de Jager daar een lezing over zijn pelgrimstocht van vorig jaar.

Bekijk details van Veel belangstelling voor rasverteller de Jager

• Weer vijf trotse tabletgebruikers bij de Bibliotheek

1 november 2019

Opnieuw vijf trotse cursisten bij de Bibliotheek Noord-Veluwe. Zij hebben donderdagavond in het Wijkontmoetingscentrum 'Hart van Thornspic' in Doornspijk hun certificaat voor de Klik & Tik tablettraining ontvangen.

Bekijk details van Weer vijf trotse tabletgebruikers bij de Bibliotheek

• Taalvrijwilligers gezocht in Oldebroek en Elburg

24 oktober 2019

De Taalpunten in de gemeenten Oldebroek en Elburg zoeken nieuwe taalvrijwilligers. Taalvrijwilligers bieden hulp aan mensen die beter willen leren lezen of schrijven.

Bekijk details van Taalvrijwilligers gezocht in Oldebroek en Elburg

• Hulp en advies bij bibliotheek apps en e-books

21 oktober 2019

Leden van de Bibliotheek Noord-Veluwe kunnen verschillende bibliotheek apps gebruiken en e-books van de bibliotheek lenen. Wie daar hulp of advies bij nodig heeft kan terecht bij het maandelijkse Digitale spreekuur.

Bekijk details van Hulp en advies bij bibliotheek apps en e-books