Basisregels voor iedereen en overal

Blijf thuis bij klachten en laat je zo snel mogelijk testen op het coronavirus | Houd 1,5 meter afstand van elkaar. | Was vaak je handen en hoest of nies in je elleboog. | Werk zoveel mogelijk thuis. | Vermijd drukte en reis zoveel mogelijk buiten de spits. 

nieuws

Resultaat 21 - 27 (van 27)

 • Bieb en Lokale Omroep Elburg brengen laaggeletterdheid onder de aandacht Bekijk details

  26 april 2021

  Onder het motto ‘Wat heb jij met taal?’ maken het Taalpunt in Elburg en de Lokale Omroep Elburg (LOE) samen een reeks televisie-uitzendingen over taal. Doel is om laaggeletterdheid in de gemeente onder de aandacht te brengen. In Elburg wonen 23.500 mensen, van hen hebben ruim drieduizend mensen moeite met de Nederlandse taal, rekenen of met digitale vaardigheden.

  Bekijk details van Bieb en Lokale Omroep Elburg brengen laaggeletterdheid onder de aandacht

 • Verteltas voor peuters nu op alle kinderopvanglocaties in Oldebroek Bekijk details

  20 april 2021

  Een nieuwe stap op weg naar leesplezier” zegt Rita van Lierop, specialist educatie bij de Bibliotheek Noord-Veluwe. “Alle 15 locaties voor kinderopvang van de SKGO, Bijdehandjes, de Wereldkinderen en CKC de Wegwijzer in de gemeente Oldebroek werken nu met de verteltas.”

  Bekijk details van Verteltas voor peuters nu op alle kinderopvanglocaties in Oldebroek

 • Influencer met dyslexie helpt kinderen over leesdrempel Bekijk details

  13 april 2021

  Bibliotheken hebben de hulp ingeroepen van Joran GameBawz om kinderen die niet van lezen houden toch lekker aan het lezen te krijgen. De Hattemse influencer die inmiddels honderdduizenden abonnees en volgers heeft op YouTube, Instagram en TikTok, is er met zijn persoonlijke geschiedenis van dyslexie de geknipte persoon voor: ,,Ik weet wat het is om zoiets te hebben en vind het prachtig dat ik kinderen op deze manier kan helpen.’’

  Bekijk details van Influencer met dyslexie helpt kinderen over leesdrempel

 • Bibliotheek Noord-Veluwe heeft eigen app! Bekijk details

  9 april 2021

  Na enkele jaren gebruik te hebben gemaakt van de landelijke app heeft de Bibliotheek Noord-Veluwe nu haar eigen app: Bibliotheek Noord-Veluwe. “De app staat in de app stores zelfs bovenin bij zoeken op “Noord-Veluwe”” vertelt Hetty van de Weg, directeur van de Bibliotheek Noord-Veluwe.

  Bekijk details van Bibliotheek Noord-Veluwe heeft eigen app!

 • Taalvrijwilligers gezocht Bekijk details

  22 maart 2021

  Taalpunt Epe/Vaassen van de Bibliotheek Noord-Veluwe zoekt vrijwilligers die volwassenen willen helpen op het gebied van de Nederlandse taal. Dat kunnen mensen zijn die Nederlands als moedertaal hebben, maar ook mensen met een migratie-achtergrond.

  Bekijk details van Taalvrijwilligers gezocht

 • Taalvrijwilligers gezocht Bekijk details

  14 september 2020

  De Taalpunten van de Bibliotheek zoeken mensen die willen helpen bij de Nederlandse les aan volwassenen. Taalvrijwilligers begeleiden iemand die beter Nederlands wil leren spreken, lezen en/of schrijven.

  Bekijk details van Taalvrijwilligers gezocht

 • Hulp bij e-book vragen Bekijk details

  8 september 2020

  Bibliotheekleden kunnen naast papieren boeken ook e-books en luisterboeken lenen. E-books en luisterboeken kunnen digitaal geleend worden.

  Bekijk details van Hulp bij e-book vragen