Resultaat 31 - 40 (van 123)

• Pilot Lezen is scoren van start in Elburg

19 maart 2019

Op de Prins Willem Alexanderschool (PWA)in Oostendorp en de Borchstee in Elburg is maandag 18 maart de pilot voor het project Lezen is scoren van start gegaan. Hierbij werken de scholen, de buurtsportcoaches van Stichting Wiel en de Bibliotheek Noord-Veluwe samen om lezen en bewegen te stimuleren.

Bekijk details van Pilot Lezen is scoren van start in Elburg

• Certificaat training Werken met de e-overheid uitgereikt in Hattem

18 maart 2019

Bij de bibliotheek in Hattem hebben opnieuw vier cursisten van de Digisterker training hun certificaat ontvangen. Bij de Digisterker training leren cursisten werken met de e-overheid, zoals de website van de eigen gemeente en Mijn Overheid. Ook leren ze om een DigiD aan te vragen en te gebruiken.

Bekijk details van Certificaat training Werken met de e-overheid uitgereikt in Hattem

• Taalpunt Oldebroek ontvangt cheque van DeltaWonen

18 maart 2019

DeltaWonen heeft zich met de jaarlijkse Goede Doelen actie ingezet voor laaggeletterdheid en maar liefst € 3498,- opgehaald. De keuze voor dit goede doel sluit aan bij het nieuwe koersplan van DeltaWonen, waarin circulariteit en inclusiviteit de belangrijkste maatschappelijke pijlers zijn

Bekijk details van Taalpunt Oldebroek ontvangt cheque van DeltaWonen

• Boeiende lezing “Alles wordt anders” door Dik Bijl

13 maart 2019

Dik Bijl, auteur van Alles wordt anders, heeft in Hattem een interessante lezing gehouden bij de Bibliotheek in MFC de Marke. Het publiek luisterde geboeid naar het verhaal van Bijl, die met veel kennis van zaken sprak.

Bekijk details van Boeiende lezing “Alles wordt anders” door Dik Bijl

• Wieke Biesheuvel geeft mooie inkijk in leven in Zambia

22 februari 2019

Wieke Biesheuvel is columniste van Libelle en auteur van enkele boeken, waaronder Wieke in Zambia. In de bibliotheek in Elburg gaf Wieke op bevlogen wijze een mooie inkijk in het leven in Zambia. Haar verhaal was interessant en doorspekt met humor. Aan de hand van foto’s vertelde ze over de zes jaar die ze in Zambia heeft gewoond.

Bekijk details van Wieke Biesheuvel geeft mooie inkijk in leven in Zambia

• Digitaal spreekuur bij Bibliotheek Noord-Veluwe

21 februari 2019

Bibliotheekleden die meer informatie willen over het digitale aanbod van de bibliotheek, dat bestaat uit e-books, LuisterBieb en de Iguana app voor het verlengen en reserveren van media, of die hulp nodig hebben bij het aanmaken van het e-book en LuisterBieb account, het downloaden van de app of het gebruik van de e-books of LuisterBieb kunnen terecht bij het Digitale spreekuur.

Bekijk details van Digitaal spreekuur bij Bibliotheek Noord-Veluwe

• Ruim 1.400 kinderen hebben kennisgemaakt met kater Harry en vlinder Vera

19 februari 2019

Succesvolle Nationale voorleesdagen bij de Bibliotheek Noord-Veluwe. Het prentenboek Een huis voor Harry stond centraal stond bij de Nationale Voorleesdagen 2019, van 23 januari t/m 2 februari. In die tijd hebben meer dan 1.400 kinderen via de Bibliotheek Noord-Veluwe kennis gemaakt met kater Harry.

Bekijk details van Ruim 1.400 kinderen hebben kennisgemaakt met kater Harry en vlinder Vera

• Gezocht: taalvrijwilligers voor Taalpunt Epe/Vaassen en Heerde/Wapenveld

19 februari 2019

De Taalpunten in Epe/Vaassen en Heerde/Wapenveld zoeken taalvrijwilligers die zich willen inzetten voor mensen die beter willen leren lezen, schrijven en spreken. Landelijke cijfers geven aan dat 2,5 miljoen volwassenen (16 jaar en ouder) de Nederlandse taal niet goed beheersen. Ook in de gemeenten Epe en Heerde is het niet goed spreken van de Nederlandse taal vaak een probleem in dagelijkse leven van deze mensen. Van boodschappen doen, tot aan helpen met huiswerk of het betalen van rekeningen.

Bekijk details van Gezocht: taalvrijwilligers voor Taalpunt Epe/Vaassen en Heerde/Wapenveld

• Bewustwording het thema bij lezing Digitale erfenis

13 februari 2019

Sander van der Meer wist dinsdagavond in de bibliotheek in Epe het publiek te boeien met zijn interessante lezing over de digitale erfenis die iedere internet of een mobiele telefoon gebruiker heeft.

Bekijk details van Bewustwording het thema bij lezing Digitale erfenis

• Taalvrijwilligers ontvangen certificaat van wethouder Broekhuis

8 februari 2019

Wethouder Broekhuis heeft in de bibliotheek in Hattem certificaten uitgereikt aan de nieuwe vrijwilligers van het Taalpunt. De nieuwe vrijwilligers hebben de taal- en/of rekentraining gevolgd bij het Taalpunt. De taalvrijwilligers komen uit de gemeenten Heerde en Hattem, de taalpunten hebben de training gezamenlijk gegeven.

Bekijk details van Taalvrijwilligers ontvangen certificaat van wethouder Broekhuis