Resultaat 31 - 40 (van 157)

• Cursist tablet training: “Ik zou de tablet niet meer willen missen!”

17 oktober 2019

Afgelopen woensdag ontvingen de cursisten van de eerste tablet training van de Bibliotheek Noord-Veluwe in Elburg hun certificaat. Na vijf lessen hebben ze het Klik & Tik tablet programma volledig gevolgd en bovendien de mogelijkheid gekregen om hun eigen specifieke vragen beantwoord te krijgen.

Bekijk details van Cursist tablet training: “Ik zou de tablet niet meer willen missen!”

• Spreekwoorden als cultureel erfgoed

15 oktober 2019

Spreekwoorden zijn een stuk cultureel erfgoed waar we trots op moeten zijn. Daar waren de aanwezigen van de lezing over Spreekwoorden en gezegden het over eens. Mariël Schotpoort, liefhebber van spreekwoorden en gezegden, hield deze lezing in Epe.

Bekijk details van Spreekwoorden als cultureel erfgoed

• Prijswinnaars bibliotheek actieweek 12,5 jaar Hart van Thornspic

24 september 2019

Zaterdag 21 september zijn de prijzen uitgereikt van de drie wedstrijden die de bibliotheek in Doornspijk had georganiseerd ter gelegenheid van 12,5 jaar Hart van Thornspic.

Bekijk details van Prijswinnaars bibliotheek actieweek 12,5 jaar Hart van Thornspic

• Taalvrijwilligers ontvangen certificaat van wethouder Vos

23 september 2019

Wethouder Vos heeft in de bibliotheek in Wezep certificaten uitgereikt aan nieuwe taalvrijwilligers. Wethouder Vos bedankte de vrijwilligers en benoemde het belang van hun inzet voor de bestrijding van laaggeletterdheid.

Bekijk details van Taalvrijwilligers ontvangen certificaat van wethouder Vos

• Wethouder Broekhuis: Samen taalvaardig door TaalContact

23 september 2019

Wethouder Broekhuis heeft woensdagmiddag 11 september TaalContact officieel geopend. TaalContact is een initiatief van het Taalpunt van de bibliotheek in Hattem en VluchtelingenContact, voor iedereen die beter Nederlands wil leren spreken.

Bekijk details van Wethouder Broekhuis: Samen taalvaardig door TaalContact

• Veel erbij leren met computercursus van de Bibliotheek

23 september 2019

“Ondanks dat ik wel een klein beetje wist van de computer, heb ik toch veel bijgeleerd. Vooral over privacy en social media.” Dat is een opmerking die de trainers van de computertrainingen van de bibliotheek regelmatig te horen krijgen.

Bekijk details van Veel erbij leren met computercursus van de Bibliotheek

• Bibliotheekmedewerkers lezen voor in Thornspic

23 september 2019

Hart van Thornspic in Doornspijk bestaat 12,5 jaar en daarmee is ook de bibliotheekvestiging van Bibliotheek Noord-Veluwe in Doornspijk al 12,5 jaar gevestigd in Hart van Thornspic. Er is een feestweek ( 16 t/m 20 september) waar heel Thornspic aan mee doet.

Bekijk details van Bibliotheekmedewerkers lezen voor in Thornspic

• Advies ex-laaggeletterde: niet helpen maar doorvragen

16 september 2019

Hoe je een laaggeletterde het beste helpt? Door niet steeds te hulp te schieten als iemand zijn bril is vergeten of even geen tijd heeft om een formulier in te vullen. Maar vraag eens door, durf te vragen of iemand problemen heeft met taal. Dat is het verrassende advies van Dirk Jan Scharrenburg, ex-laaggeletterde en spreker op het symposium Laaggeletterdheid in Heerde.

Bekijk details van Advies ex-laaggeletterde: niet helpen maar doorvragen

• Reis mee met de Kinderboekenweek

3 september 2019

Van 2 t/m 13 oktober vindt de 65e editie van de Kinderboekweek plaats. Dit jaar staan allerlei voertuigen centraal tijdens de Kinderboekenweek met als motto “Reis mee!’’. Bibliotheek Noord-Veluwe heeft verschillende activiteiten georganiseerd. Er is een wedstrijd ruimtevaartuig bouwen, er zijn workshops 3D hologram en projector maken, er zijn theatervoorstellingen en schrijversbezoeken voor scholen en er zijn leuke doe-boekjes met puzzels over het thema “Reis mee!”

Bekijk details van Reis mee met de Kinderboekenweek

• Taalpunt Hattem en VluchtelingenContact Hattem gaan samenwerken

26 augustus 2019

Op 11 september opent wethouder Carla Broekhuis TaalContact. TaalContact is een initiatief van Taalpunt Hattem en VluchtelingenContact Hattem.

Bekijk details van Taalpunt Hattem en VluchtelingenContact Hattem gaan samenwerken