Resultaat 41 - 50 (van 123)

• Zes nieuwe multitouchtafels bij de Bibliotheek: spelen en leren tegelijk

28 januari 2019

Op een multitouchtafel, een soort reuze tablet in een tafel, kunnen zowel volwassenen als kinderen taalspellen, puzzels en bijvoorbeeld educatieve spellen spelen, samen of alleen. Vanwege deze brede inzetbaarheid heeft de Bibliotheek Noord-Veluwe zes nieuwe multitouchtafels aangeschaft.

Bekijk details van Zes nieuwe multitouchtafels bij de Bibliotheek: spelen en leren tegelijk

• Wethouder overhandigt Boekstartkoffertje aan eerste Hattemse baby van 2019

22 januari 2019

Maandag 21 januari heeft wethouder Carla Broekhuis-Bonte het Boekstartkoffertje overhandigd aan de familie Broere. Dochter Laurèn Broere is de eerste baby die in 2019 in Hattem geboren werd. Het Boekstartkoffertje is een cadeau van de gemeente Hattem en de Bibliotheek Noord-Veluwe aan de ouders van iedere Hattemse baby. Het koffertje bestaat uit twee voorleesboekjes en een lidmaatschap van de bibliotheek voor de baby.

Bekijk details van Wethouder overhandigt Boekstartkoffertje aan eerste Hattemse baby van 2019

• Gezocht: taalvrijwilligers voor Taalpunt Epe/Vaassen

16 januari 2019

Taalpunt Epe/Vaassen zoekt taalvrijwilligers die zich willen inzetten voor mensen die beter willen leren lezen, schrijven en spreken. Landelijke cijfers geven aan dat 2,5 miljoen volwassenen (16 jaar en ouder) de Nederlandse taal niet goed beheersen. Ook in de gemeente Epe is het niet goed spreken van de Nederlandse taal vaak een probleem in dagelijkse leven van deze mensen. Van boodschappen doen, tot aan helpen met huiswerk of het betalen van rekeningen.

Bekijk details van Gezocht: taalvrijwilligers voor Taalpunt Epe/Vaassen

• Bibliotheek en Kinderopvang Partou werken samen aan leesbevordering

20 december 2018

Hetty van de Weg, directeur van De Bibliotheek Noord-Veluwe en Marian Balster, vestigingsmanager van Kinderopvang Partou Hattem, hebben een handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst voor Boekstart in de Kinderopvang

Bekijk details van Bibliotheek en Kinderopvang Partou werken samen aan leesbevordering

• Geen luisterboeken meer, maar Luisterbieb blijft!

18 december 2018

Met ingang van het nieuwe jaar kunnen er in onze vestigingen geen luisterboeken meer geleend worden. Uitleencijfers van de afgelopen jaren tonen aan dat voor de luisterboeken steeds minder belangstelling is.

Bekijk details van Geen luisterboeken meer, maar Luisterbieb blijft!

• Een gratis online cursus via de bibliotheek? Het kan nog tot 31/12!

10 december 2018

Wel van plan om een gratis online cursus via de Bibliotheek Noord-Veluwe te volgen, maar het is er nog steeds niet van gekomen? Start dan voor 31/12/2018! Per 1 januari stopt de online bibliotheek met het aanbieden van cursussen. Maar cursussen waarmee in 2018 is gestart kunnen gewoon worden afgemaakt.

Bekijk details van Een gratis online cursus via de bibliotheek? Het kan nog tot 31/12!

• Bibliotheek en Kinderopvang KOM werken samen aan leesbevordering

4 december 2018

Hetty van de Weg van De Bibliotheek Noord-Veluwe en Jacinta Kiffen van Stichting KOM, Kinderopvang Op Maat, locatie Wapenveld, hebben een handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst voor Boekstart in de Kinderopvang.

Bekijk details van Bibliotheek en Kinderopvang KOM werken samen aan leesbevordering

• Digitaal spreekuur in december

27 november 2018

Bibliotheekleden die meer informatie willen over het digitale aanbod van de Bibliotheek Noord-Veluwe, dat bestaat uit e-books, LuisterBieb en de Iguana app voor het verlengen en reserveren van media, of die hulp nodig hebben bij het aanmaken van het e-book en LuisterBieb account, het downloaden van de app of het gebruik van de e-books of LuisterBieb kunnen terecht bij het Digitale spreekuur in de Bibliotheek Noord-Veluwe.

Bekijk details van Digitaal spreekuur in december

• Levendige presentatie over voeding, afvallen en gezondheid

9 november 2018

Linda Nordholt, van Slank met Linda, heeft dinsdagavond een inspirerende lezing gegeven bij Bibliotheek Wezep.

Bekijk details van Levendige presentatie over voeding, afvallen en gezondheid

• Biebtip 289

6 november 2018

Meneer Max schildert overal en iedereen die hij tegenkomt. Hij schildert de mensen zoals ze zijn. Als hij in het Burgerweeshuis in Amsterdam is om de meisjes te schilderen, maakt hij een praatje met Martha, één van de meisjes. Hij wil graag een portret van haar schilderen maar moet daar natuurlijk toestemming voor vragen.

Bekijk details van Biebtip 289