Resultaat 41 - 50 (van 98)

• Van de ‘automatische piloot’ naar zélf sturen

29 augustus 2018

Hoe Anne afrekende met haar laaggeletterdheid. Ongeveer 2,5 miljoen (!) Nederlanders is, zoals dat heet, laaggeletterd. Dat wil zeggen dat zij niet of heel slecht kunnen lezen, schrijven of rekenen. Onrustbarende cijfers! Waarbij vrijwel niemand stilstaat. Kunnen lezen-en-schrijven is vanzelfsprekend. En rekenen; ach, de een kan het beter dan de ander, en ook dat is normaal.

Bekijk details van Van de ‘automatische piloot’ naar zélf sturen

• Van VakantieBieb naar e-books

29 augustus 2018

De VakantieBieb, met ruim 60 e-books voor het hele gezin, is per 1 september weer gesloten. Voor veel mensen is de VakantieBieb de eerste kennismaking met het lezen van e-books van de Bibliotheek. Voor veel van hen is deze kennismaking goed bevallen en smaakt dit naar meer. Zij kunnen doorgaan met het lezen van e-books en kiezen uit de duizenden titels die gratis te lezen zijn voor leden van de Bibliotheek Noord-Veluwe.

Bekijk details van Van VakantieBieb naar e-books

• Opperste concentratie bij programmeren in Bieb

30 juli 2018

“Hartstikke leuk “ roept een van de deelneemsters van de programmeer workshop in de bibliotheek in Epe. “Geweldig” zegt een ander. “Soms lastig, soms makkelijk” vat een van de jongens in de pauze het eerste deel van de workshop samen. Afgelopen maandag werd in Epe de eerste workshop programmeren met de Roboc@r gehouden. In de Roboc@r zitten verschillende Fischertechnik modellen, die kinderen met behulp van een app op de tablet kunnen programmeren.

Bekijk details van Opperste concentratie bij programmeren in Bieb

• Vliegende start voor Summerschool!

23 juli 2018

Met twee uitverkochte programmeerworkshop en hele enthousiaste gezichten bij de eerste drone cup is de Summerschool van de Bibliotheek Noord-Veluwe deze week goed van start gegaan.

Bekijk details van Vliegende start voor Summerschool!

• Al bijna 16.000 e-books uitgeleend

19 juli 2018

In de eerste zes maanden van dit jaar zijn er al bijna 16.000 e-books geleend door leden van de Bibliotheek Noord-Veluwe. De 15.969 uitleningen zijn er bijna 20% meer dan in het eerste half jaar van 2017.

Bekijk details van Al bijna 16.000 e-books uitgeleend

• Bibliotheek geeft kinderopvang Romi cadeautjes

6 juli 2018

Boekstart, leesbevordering voor baby’s, bestaat 10 jaar en viert dat met de kinderopvanginstellingen die werken met het programma Boekstart in de kinderopvang. Namens de Stichting Lezen overhandigde de Bibliotheek Noord-Veluwe twee toepasselijke cadeautjes aan kinderopvang Romi in Oldebroek, die werkt met het programma Boekstart in de kinderopvang.

Bekijk details van Bibliotheek geeft kinderopvang Romi cadeautjes

• Jaarverslag Bibliotheek voor wethouder Vos

6 juli 2018

Wethouder Vos van de gemeente Oldebroek heeft het jaarverslag van de Bibliotheek Noord-Veluwe in ontvangst genomen. Hetty van de Weg, directeur van de Bibliotheek Noord-Veluwe, overhandigde haar het jaarverslag.

Bekijk details van Jaarverslag Bibliotheek voor wethouder Vos

• Jaarverslag Bibliotheek voor wethouder Cegerek

3 juli 2018

Wethouder Cegerek van de gemeente Heerde heeft het jaarverslag van de Bibliotheek Noord-Veluwe in ontvangst genomen. Hetty van de Weg, directeur van de Bibliotheek Noord-Veluwe, overhandigde haar het jaarverslag in het raadhuis in Heerde.

Bekijk details van Jaarverslag Bibliotheek voor wethouder Cegerek

• ZomerleesBingo bij de Bibliotheek Noord-Veluwe

3 juli 2018

Bijna zomervakantie. Luieren en misschien wel lekker lezen, heerlijk! Om het lezen extra leuk te maken organiseert de bibliotheek Noord-Veluwe dit jaar ZOMERLEESBINGO. Je hoeft je deze zomer geen seconde te vervelen als je hieraan meedoet.

Bekijk details van ZomerleesBingo bij de Bibliotheek Noord-Veluwe

• Digitaal spreekuur

3 juli 2018

Hulp nodig bij het downloaden van de VakantieBieb? Dan biedt het digitaal spreekuur van de bibliotheek uitkomst!

Bekijk details van Digitaal spreekuur