nieuws

Resultaat 61 - 70 (van 157)

 • Maak uw e-reader vakantieklaar!

  24 april 2019

  Een fijne vakantie begint met een goede voorbereiding. Denk daarbij ook aan uw e-reader. Maak daarom een afspraak bij de Bibliotheek Noord-Veluwe om uw e-reader klaar te maken voor het lenen van e-books van de bibliotheek. Dan is uw e-reader klaar voor de vakantie!

  Bekijk details van Maak uw e-reader vakantieklaar!

 • Bieb Noord-Veluwe scoort op landelijk congres

  18 april 2019

  “Overweldigend!” Diana Pater, projectleider robotica bij Bibliotheek Noord-Veluwe, heeft geen ander woord voor het succes van de roboc@r op het landelijke bibliotheekcongres.

  Bekijk details van Bieb Noord-Veluwe scoort op landelijk congres

 • Certificaat training Werken met de e-overheid uitgereikt in ‘t Harde

  16 april 2019

  In de bibliotheek in ‘t Harde hebben vier cursisten van de Digisterker training hun certificaat ontvangen. Bij de Digisterker training leren cursisten werken met de e-overheid, zoals de website van de eigen gemeente en Mijn Overheid. Ook leren ze om een DigiD aan te vragen en te gebruiken.

  Bekijk details van Certificaat training Werken met de e-overheid uitgereikt in ‘t Harde

 • Digitaal spreekuur bij Bibliotheek Noord-Veluwe

  26 maart 2019

  Bibliotheekleden die meer informatie willen over het digitale aanbod van de Bibliotheek Noord-Veluwe, dat bestaat uit e-books, LuisterBieb en de Iguana app voor het verlengen en reserveren van media, of die hulp nodig hebben bij het aanmaken van het e-book en LuisterBieb account, het downloaden van de app of het gebruik van de e-books of LuisterBieb kunnen terecht bij het Digitale spreekuur in de Bibliotheek Noord-Veluwe.

  Bekijk details van Digitaal spreekuur bij Bibliotheek Noord-Veluwe

 • Kijktip: Bibliotheek in de schijnwerpers met docu Frans Bromet

  20 maart 2019

  Tijdens de Boekenweek zendt de VPRO de serie 'De bibliotheek' uit, waarin documentairemaker Frans Bromet door acht openbare bibliotheken dwaalt en bezoekers, medewerkers en vrijwilligers spreekt. De documentaire laat zien dat de bibliotheek allang niet meer een plek is waar je slechts komt voor het lenen van boeken.

  Bekijk details van Kijktip: Bibliotheek in de schijnwerpers met docu Frans Bromet

 • Pilot Lezen is scoren van start in Elburg

  19 maart 2019

  Op de Prins Willem Alexanderschool (PWA)in Oostendorp en de Borchstee in Elburg is maandag 18 maart de pilot voor het project Lezen is scoren van start gegaan. Hierbij werken de scholen, de buurtsportcoaches van Stichting Wiel en de Bibliotheek Noord-Veluwe samen om lezen en bewegen te stimuleren.

  Bekijk details van Pilot Lezen is scoren van start in Elburg

 • Certificaat training Werken met de e-overheid uitgereikt in Hattem

  18 maart 2019

  Bij de bibliotheek in Hattem hebben opnieuw vier cursisten van de Digisterker training hun certificaat ontvangen. Bij de Digisterker training leren cursisten werken met de e-overheid, zoals de website van de eigen gemeente en Mijn Overheid. Ook leren ze om een DigiD aan te vragen en te gebruiken.

  Bekijk details van Certificaat training Werken met de e-overheid uitgereikt in Hattem

 • Taalpunt Oldebroek ontvangt cheque van DeltaWonen

  18 maart 2019

  DeltaWonen heeft zich met de jaarlijkse Goede Doelen actie ingezet voor laaggeletterdheid en maar liefst € 3498,- opgehaald. De keuze voor dit goede doel sluit aan bij het nieuwe koersplan van DeltaWonen, waarin circulariteit en inclusiviteit de belangrijkste maatschappelijke pijlers zijn

  Bekijk details van Taalpunt Oldebroek ontvangt cheque van DeltaWonen

 • Boeiende lezing “Alles wordt anders” door Dik Bijl

  13 maart 2019

  Dik Bijl, auteur van Alles wordt anders, heeft in Hattem een interessante lezing gehouden bij de Bibliotheek in MFC de Marke. Het publiek luisterde geboeid naar het verhaal van Bijl, die met veel kennis van zaken sprak.

  Bekijk details van Boeiende lezing “Alles wordt anders” door Dik Bijl

 • Wieke Biesheuvel geeft mooie inkijk in leven in Zambia

  22 februari 2019

  Wieke Biesheuvel is columniste van Libelle en auteur van enkele boeken, waaronder Wieke in Zambia. In de bibliotheek in Elburg gaf Wieke op bevlogen wijze een mooie inkijk in het leven in Zambia. Haar verhaal was interessant en doorspekt met humor. Aan de hand van foto’s vertelde ze over de zes jaar die ze in Zambia heeft gewoond.

  Bekijk details van Wieke Biesheuvel geeft mooie inkijk in leven in Zambia