nieuws

Resultaat 81 - 90 (van 98)

 • Trotse deelnemers na computertraining bibliotheek

  9 januari 2018

  De deelnemers van de computertrainingen van de Bibliotheek Noord-Veluwe hebben allemaal een of meer certificaten behaald als blijk dat ze computervaardig zijn geworden. De deelnemers zijn zeer enthousiast over de gevolgde Klik & Tik training.

  Bekijk details van Trotse deelnemers na computertraining bibliotheek

 • Geslaagde boekpresentatie Ton van Leijen

  28 december 2017

  Ton van Leijen heeft vrijdag 22 december een geslaagde boekpresentatie gegeven in de Bibliotheek in Wezep. De in Wezep wonende schrijver vertelde niet alleen over zijn debuutroman In steen gesmoord, maar ging ook in op het schrijversproces en zijn ervaringen daarbij. De aanwezigen genoten van zijn verhalen en de wijze waarop hij zijn presentatie hield.

  Bekijk details van Geslaagde boekpresentatie Ton van Leijen

 • Nieuw: Digitaal Spreekuur bibliotheek Noord-Veluwe

  15 december 2017

  Vanaf 2 januari 2018 is er in iedere gemeente in het werkgebied van de Bibliotheek Noord-Veluwe een digitaal spreekuur. Het e-bookspreekuur en het Tabletcafé worden samengevoegd tot het Digitaal Spreekuur. Hier kunnen bezoekers terecht met vragen over de digitale diensten van de bibliotheek: de e-books, online cursussen, luisterboeken en de bibliotheek app. Het digitaal spreekuur is ook bedoeld voor het beantwoorden van vragen over tablets en iPads, het oplossen van kleine problemen en tips en trucs...

  Bekijk details van Nieuw: Digitaal Spreekuur bibliotheek Noord-Veluwe

 • Goede voornemens? Denk aan de VoorleesExpress!

  8 december 2017

  Taalproject zoekt enthousiaste vrijwilligers. De VoorleesExpress introduceert het voorleesritueel bij gezinnen met kinderen van 2 t/m 8 jaar. Zo vergroten zij het leesplezier en stimuleren ze de taalontwikkeling van de kinderen. Het plezier staat daarbij centraal: samen lezen is leuk! De VoorleesExpress is in Heerde en Wapenveld dringend op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die als voorlezer aan de slag willen gaan. Ook in Elburg, ’t Harde, Oldebroek, Wezep en Hattem is plek voor nieuwe voorlezers....

  Bekijk details van Goede voornemens? Denk aan de VoorleesExpress!

 • Boek Ik, Robot voor wethouder Berkhoff

  13 november 2017

  Wethouder Berkhoff heeft vanmorgen in Heerde het boek “Ik, Robot” ontvangen uit handen van Hetty Kruithof, directeur van de Bibliotheek Noord-Veluwe. “Ik, Robot” is het cadeauboek van Nederland Leest, dat dit jaar in het teken van Robotica staat. Leden van de Bibliotheek Noord-Veluwe kunnen het boek gratis ophalen in een van de bibliotheekvestigingen, zolang de voorraad strekt.

  Bekijk details van Boek Ik, Robot voor wethouder Berkhoff

 • Enthousiaste bezoekers bij workshop Robots in de zorg

  10 november 2017

  Wat maakt een robot een robot? Wanneer is het zover dat robots slimmer zijn dan mensen? Wat kunnen robots nu al betekenen voor verwarde ouderen of kinderen met autisme? Deze en vele andere vragen werden besproken en beantwoord bij de door de Bibliotheek Noord-Veluwe georganiseerde workshop robots in de zorg, gegeven door de Robot Academy, bij de Rhijnsberg in Heerde.

  Bekijk details van Enthousiaste bezoekers bij workshop Robots in de zorg

 • Wethouder Hospers opent bibliotheek in MFC de Marke

  9 november 2017

  Wethouder Hospers heeft de officiële opening van vestiging Hattem van de bibliotheek Noord-Veluwe in MFC de Marke verricht. Dit deed hij in bijzijn van genodigden en bezoekers van de bibliotheek.

  Bekijk details van Wethouder Hospers opent bibliotheek in MFC de Marke

 • Boek Ik, Robot voor wethouder Aalbers

  9 november 2017

  Wethouder Jan Aalbers heeft vanmorgen in de bibliotheek in Epe het boek “Ik, Robot” ontvangen uit handen van Hetty Kruithof, directeur van de Bibliotheek Noord-Veluwe. “Ik, Robot” is het cadeauboek van Nederland Leest, dat dit jaar in het teken van Robotica staat. Leden van de Bibliotheek Noord-Veluwe kunnen het boek gratis ophalen in een van de bibliotheekvestigingen, zolang de voorraad strekt.

  Bekijk details van Boek Ik, Robot voor wethouder Aalbers

 • Bibliotheek Wapenveld op dinsdag open

  3 november 2017

  Vanaf dinsdag 7 november is de bibliotheek in Wapenveld ook op dinsdag geopend van 14.00-17.00 uur. Er zijn die middag geen vaste medewerkers aanwezig, bezoekers kunnen zelf hun boeken uitlenen en inleveren en tijdschriften en kranten lezen. De vrijwillige gastvrouwen mevrouw Van Essen-Mommers en mevrouw Coenradie zorgen dat de selfserviceapparatuur en computers zijn opgestart waardoor de uitbreiding van uren mogelijk is.

  Bekijk details van Bibliotheek Wapenveld op dinsdag open

 • Boek Ik, Robot voor wethouder Vos

  3 november 2017

  Wethouder Liesbeth Vos heeft vanmorgen het boek “Ik, Robot” ontvangen uit handen van Hetty Kruithof, directeur van de Bibliotheek Noord-Veluwe. “Ik, Robot” is het cadeauboek van Nederland Leest, dat dit jaar in het teken van Robotica staat. Leden van de Bibliotheek Noord-Veluwe kunnen het boek gratis ophalen in een van de bibliotheekvestigingen, zolang de voorraad strekt.

  Bekijk details van Boek Ik, Robot voor wethouder Vos