nieuws

Resultaat 81 - 90 (van 103)

 • Lilian de Groot voorleeskampioen Hattem!

  12 februari 2018

  De voorleeswedstrijd van de bibliotheek in MFC de Marke in Hattem is gewonnen door Lilian de Groot van Het Palet. De lokale ronde is georganiseerd door de Bibliotheek Noord-Veluwe.

  Bekijk details van Lilian de Groot voorleeskampioen Hattem!

 • Rosalin Mulder voorleeskampioen Heerde!

  12 februari 2018

  De voorleeswedstrijd van de bibliotheek in Heerde is gewonnen door Rosalin Mulder van de IJsselvallei uit Veessen. De lokale ronde is georganiseerd door de Bibliotheek Noord-Veluwe.

  Bekijk details van Rosalin Mulder voorleeskampioen Heerde!

 • Onderhoudende lezing Aaltje van Zweden

  2 februari 2018

  Aaltje van Zweden heeft donderdag 1 februari een zeer interessante en onderhoudende lezing gegeven. Zo’n 120 belangstellenden waren aanwezig in ’t Huiken in Elburg.

  Bekijk details van Onderhoudende lezing Aaltje van Zweden

 • Digitaal spreekuur ook voor Luisterboeken

  22 januari 2018

  Thuis op de bank, onderweg naar je werk of wandelend in het park, genieten van luisterboeken kan overal. Leden van de Bibliotheek Noord-Veluwe kunnen gratis gebruik maken van de ruim 700 titels uit de LuisterBieb.

  Bekijk details van Digitaal spreekuur ook voor Luisterboeken

 • “Spreek Nederlands met me” voorziet in grote behoefte

  12 januari 2018

  In september is in de Marke een nieuwe spreekgroep gestart van het Taalpunt Hattem. Elke woensdagmorgen komen daar mensen die onze taal beter willen leren spreken, om in kleine groepjes te oefenen met Nederlandse vrijwilligers.

  Bekijk details van “Spreek Nederlands met me” voorziet in grote behoefte

 • Trotse deelnemers na computertraining bibliotheek

  9 januari 2018

  De deelnemers van de computertrainingen van de Bibliotheek Noord-Veluwe hebben allemaal een of meer certificaten behaald als blijk dat ze computervaardig zijn geworden. De deelnemers zijn zeer enthousiast over de gevolgde Klik & Tik training.

  Bekijk details van Trotse deelnemers na computertraining bibliotheek

 • Geslaagde boekpresentatie Ton van Leijen

  28 december 2017

  Ton van Leijen heeft vrijdag 22 december een geslaagde boekpresentatie gegeven in de Bibliotheek in Wezep. De in Wezep wonende schrijver vertelde niet alleen over zijn debuutroman In steen gesmoord, maar ging ook in op het schrijversproces en zijn ervaringen daarbij. De aanwezigen genoten van zijn verhalen en de wijze waarop hij zijn presentatie hield.

  Bekijk details van Geslaagde boekpresentatie Ton van Leijen

 • Nieuw: Digitaal Spreekuur bibliotheek Noord-Veluwe

  15 december 2017

  Vanaf 2 januari 2018 is er in iedere gemeente in het werkgebied van de Bibliotheek Noord-Veluwe een digitaal spreekuur. Het e-bookspreekuur en het Tabletcafé worden samengevoegd tot het Digitaal Spreekuur. Hier kunnen bezoekers terecht met vragen over de digitale diensten van de bibliotheek: de e-books, online cursussen, luisterboeken en de bibliotheek app. Het digitaal spreekuur is ook bedoeld voor het beantwoorden van vragen over tablets en iPads, het oplossen van kleine problemen en tips en trucs...

  Bekijk details van Nieuw: Digitaal Spreekuur bibliotheek Noord-Veluwe

 • Goede voornemens? Denk aan de VoorleesExpress!

  8 december 2017

  Taalproject zoekt enthousiaste vrijwilligers. De VoorleesExpress introduceert het voorleesritueel bij gezinnen met kinderen van 2 t/m 8 jaar. Zo vergroten zij het leesplezier en stimuleren ze de taalontwikkeling van de kinderen. Het plezier staat daarbij centraal: samen lezen is leuk! De VoorleesExpress is in Heerde en Wapenveld dringend op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die als voorlezer aan de slag willen gaan. Ook in Elburg, ’t Harde, Oldebroek, Wezep en Hattem is plek voor nieuwe voorlezers....

  Bekijk details van Goede voornemens? Denk aan de VoorleesExpress!

 • Boek Ik, Robot voor wethouder Berkhoff

  13 november 2017

  Wethouder Berkhoff heeft vanmorgen in Heerde het boek “Ik, Robot” ontvangen uit handen van Hetty Kruithof, directeur van de Bibliotheek Noord-Veluwe. “Ik, Robot” is het cadeauboek van Nederland Leest, dat dit jaar in het teken van Robotica staat. Leden van de Bibliotheek Noord-Veluwe kunnen het boek gratis ophalen in een van de bibliotheekvestigingen, zolang de voorraad strekt.

  Bekijk details van Boek Ik, Robot voor wethouder Berkhoff