De bibliotheek ’t Harde gaat verhuizen!

Van 24 juni t/m 9 juli is de bibliotheek 't Harde gesloten i.v.m. een verhuizing.

Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • Robert Seethaler De Weense sigarenboer

  Een jongeman, afkomstig van het Oostenrijkse platteland, die in een Weense tabakszaak werkt, sluit onverwacht vriendschap met Sigmund Freud.

  Gedrukt boek

 • Franco Faggiani Het jaar dat Shizo Kanakuri verdween

  Het wonderbaarlijke levensverhaal van de Japanse marathonloper Shizo Kanakuri die plots uit de race van de Olympische Spelen in 1912 verdween en ruim vijftig jaar later de race beëindigt

  Gedrukt boek

 • Maja Lunde Het einde van de oceaan

  In de toekomst waarin men kampt met droogte, vlucht een man met zijn gezin naar het noorden, maar onderweg raken ze gescheiden.

  Gedrukt boek

 • Colm Tóibín De tovenaar

  Het levensverhaal van de beroemde Duitse schrijver Thomas Mann (1875-1955), vanaf zijn jeugd in Lübeck, zijn huwelijk met de halfjoodse Katia Pringsheim, hun ballingschap naar Zwitserland en de Verenigde Staten en zijn nadagen.

  Gedrukt boek

 • Jane Gardam Hoogachtend, Eliza Peabody

  Een sjieke buurt in London in de jaren '90, gezien door de ogen van één van de bewoonsters, die haar eigen geestelijke problemen van zich af schrijft in een lange reeks steeds persoonlijkere brieven aan een buurvrouw die man en kinderen heeft verlaten.

  Gedrukt boek

 • Juli Zeh Nultijd

  Een Duitse duikinstructeur, werkzaam op de Canarische eilanden, kijkt terug op de driehoeksverhouding die hij had met een wonderlijk echtpaar.

  Gedrukt boek

 • Bonnie Garmus Lessen in chemie

  Een briljant scheikundige moet als vrouw in de jaren zestig moeite doen om academische erkenning te krijgen.

  Gedrukt boek


Boek van de maand

Dörte Hansen Het oude land

Twee beschadigde vrouwen van Oost-Pruisische afkomst, ooit allebei om verschillende redenen gevlucht, vinden bij elkaar wat ze altijd hebben gemist, namelijk familie.

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken